HOME ESSENTIALSMI-A AJUNS KITUL ACASA!

CUM INCEP SA IL FOLOSESC?

Kitul Home Essentials , cea mai buna alegere pentru a intra in lumea Holistica a Doterrei, din punctul meu de vedere, contine 10 uleiuri, cele mai necesare in rutina zilnica a unei familii.

Acesta contine 9 sticlute de ulei esential de 15 ml ( Frankincense (Tamaie), Lavender (Lavanda), Tea Tree ( Melaleuca), Lemon, Oregano, Peppermint (Menta), OnGuard ( amestecul de la Doterra pentru sustinerea imunitatii), Zengest ( amestecul de la Doterra pentru sustinerea sistemului digestiv), Air ( amestecul de la Doterra pentru sustinerea sistemului respirator), si un ulei esential de 5 ml Deep Blue ( amestecul de la Doterra pentru sustinerea sistemului muscular).

Ce trebuie sa stii in momentul in care incepi sa te familiarizezi cu acest kit:

In primul rand cum se pot folosii:

-Intern: Tamaie,lavanda,tea tree,lemon,oregano,menta,onguard si zengest.

Ce trebuie sa stim la folosirea lor intern?

-Se pot lua sublingual ( cu grija la uleiurile calde cum ar fi oregano sau cele puternice la gust), in apa, miere, sau capsula vegetala.

-Atunci cand uleiurile esentiale se folosesc intern le putem lua in amestec in aceasi capsula.

-Citricele se recomanda a fi luate sublingual sau in apa deoarece in momentul in care i au contact cu papilele gustative creaza un mediu alcalin in organismul nostru.

-Topic: absolut toate uleiurile din kit se pot folosii topic, diluate cu un ulei purtator( ulei vegetal ,de ex: cocos,samburi de struguri, masline, migdale) care este cel mai potrivit pentru tenul dvs de piele.

Ce trebuie sa stim la folosirea lor topic?

- Uleiurile esentiale sunt substante volatile de aceea se recomanda folosirea lor in amestec cu un ulei vegetal, vom obtine o mai usoara aplicare a uleiului si o mai buna absortie.

- Uleiurile calde trebuiesc diluate mai mult deoarece sunt uleiuri puternice care ne pot provoca iritatii temporare sau disconforturi la nivelul pielii.

- In kitul Home Essential avem doar un ulei cald care trebuie folosit cu mai multa precautie ,si anume : oregano.

- Uleiurile citrice sunt fotosensibile de aceea nu ne putem expune la soare cu zona pe care l am folosit in decursul la 12 ore dupa aplicarea lor deoarece pot aparea pete la nivelul tegumentar.In caz ca acest lucru se intampla, nu este nimic, petele vor disparea in timp doar ca pot crea un aspect inestetic pe durata temporara.

- In Bai Aromatice: mereu prima data se amesteca uleiul esential cu bicarbonat ,sare de mare sau orice alt solvabil inainte de al pune in apa din cada pentru a ne a asigura dizolvarea uleiului in apa ( uleiurile esentiale nu sunt solvabile in apa).

- In Kitul Home Essential avem un ulei citric ( Lemon) si 2 amestecuri de uleiuri esentiale care contin in amestecul lor uleiuri citrice ( OnGuard si Air)

- Putem sa ne preparam singuri propriile blenduri pentru a folosii uleiurile topic oriunde , mult mai usor .

Despre uleiuri calde :


ULEIURILE PUTERNICE

ULEIURI CALDE

Fiecare ulei esential are diferiti compusi chimici,un profil chimic unic, care poate provoca diferite reacții pe măsură ce uleiul este procesat in toate sistemele corpului. Unele uleiuri esentiale nu trebuie luate ca atare sublingual sau direct in cavitatea bucala, din cauza chimiei pe care o au si a modului in care influenteaza sistemele corpului. Aceste uleiuri pot fi luate intern dar in capsula vegetala, daca va cunoasteti ca fiind o persoana cu o sensibilitate mai mare pe sistemul digestiv,puteti adauga o picatura/doua de ulei de masline in capsula vegetala odata cu uleiul esential, se mai pot folosi 1-2 picaturi in retetele culinare.

Dilutie:

Pentru fiecare picatura de ulei esential cald folositi pentru ten cu sensibilitate normala 5 picaturi de ulei purtator iar pentru piele hipersensibila folositi 10 picaturi de ulei purtator.

Urmatoarele uleiuri sunt considerate puternice şi e necesar să le utilizați cu precauție, datorită potentei lor:

Cassia

Clove

Thyme

Oregano

Cinnamon

Cumin (Produs disponibil doar in USA)

Uleiuri ce au in amestecul lor uleiuri calde:

Onguard

Smart&Sassy

Ddr Prime

Forgive

Cheer

Whisper

Passion


Despre uleiuri fotosensibile:


ULEIURI FOTOSENSIBILE

SFATURI DE SIGURANTA PENTRU FOLOSIREA ULEIURILOR ESENTIALE VARA

CITRICE

Deoarece vine vara m am gandit ca avem nevoie de o astfel de postare pentru membrii noi si nu numai,in care sa vorbim un pic despre precautiile pe care trebuie sa le avem in folosire topica a uleiurilor esentiale si expunerea la soare dupa aplicarea acestora.

CE INSEAMNA FOTOSENSIBIL?

Fotosensibilitatea este un proces in care o anumiti compusi chimici (cunoscuți ca furanocumarine) absorb radiatia ultravioleta (UV) si poate provoaca o reactie, de obicei pe piele. Cele mai cunoscute furocumarine sunt: psoralen, methoxsalen, bergapten și oxypeucedanin. Fotosensibilitatea este reactia pe care o substanta fotoactiva o produce atunci cand este expusa la razele soarelui sau raze UV de la solar.

Anumite medicamente, produse care se aplica pe piele, sau unele uleiuri esentiale ( citrice sau amestecuri de uleiuri esentiale care sa contina citrice in ele) pot provoca fotosensibilizarea, facand pielea mult mai sensibila in prezenta radiatiilor UV fie de la sursa naturala (soare) fie sursa artificiala (solare). Insa, chiar daca majoritatea uleiurilor fotosensibile sunt citrice, exista si alte uleiuri care pot contine compusi sau amestecuri de compusi care pot avea acelasi efect ca furanocumarinele, ceea ce inseamna ca nici acestea nu pot fi folosite daca dupa utilizarea lor ne vom expune luminii solare.

Daca se expune la lumina soarelui sau la solar, dupa aplicarea topica a unui ulei fotosensibil, pot aparea reactii adverse pe piele, precum arsuri, pigmentare, depigmentare, roseata, iritare. Gradul de fototoxicitate este dat de metoda de extractie a uleiului, astfel incat daca uleiul este extras prin presare la rece ,acesta are un grad de fototoxicitate inalt, insa daca acesta este extras prin distilare pot contine un nivel mult mai scazut de furanocumarina si sa nu mai creeze nici o reactie, totusi este mai bine sa le evitam si pe acestea sau sa fie folosite intr o dilutie mult mai mare.

CAT TIMP TREBUIE SA AVEM GRIJA CU EXPUNEREA LA SOARE DUPA APLICAREA ULEIULUI?

Atunci cand utilizati topic un ulei esential fotosensibil, se recomanda evitarea radiatiilor solare timp de pana la 12 ore dupa aplicarea lui.

CARE SUNT ULEIURILE FOTOSENSIBILE LA SOARE?

INDIVIDUALE:

Bergamota

Clementina

Grapefruit

Lamaie

Lime

Red Mandarine

Kunquat

Tangerine

Wild Orange

Cumin

BLENDURI:

Adaptiv

Aromatouch

Air (Breathe)

Align

Arise

Brave

Cheer

Citrus Bliss

Citrus Bloom

DDR Prime

Elevation

Forgive

Hope

InTune

Motivate

On Guard

Purify

Slim&Sassy

Thinker

Whisper

Zendocrine

CARE SUNT PRECAUTIILE PE CARE LE PUTEM LUA CA SA EVITAM SA AVEM O REACTIE ?

1. Utilizeaza uleiurile fotosensibile doar pe timpul noptii.

2. Asteapta aproximativ 12 ore dupa aplicare inainte de a te expune la soare.

3. Acopera zona unde ati aplicat uleiurile cu un material dens, sau aplica in zone care stii cu siguranta ca nu ajung razele solare.

4. Informeaza te despre fiecare ulei folosit.

5. Daca nu esti sigura care sunt aceste uleiuri si nu gasesti informatia pe grup,intreaba pe chatul sau grupul de echipa ori pe indrumatorul dvs.

CE TREBUIE SA FACEM DACA TOTUSI AM APLICAT ULEI FOTOSENSIBIL SI AVEM O REACTIE ?

1. Clateste din abundenta zona cu ulei vegetal ca sa indepartezi/diluezi cat mai mult urmele de ulei esential aplicat.

2. Aplica o crema hidratanta in care sa puneti uleiuri benefice sistemului tegumentar,cum ar fi orice tip de ulei floral ( lavanda, helichrysum,ylang ylang, musetel, geranium) sau lemnos,rasinos...(tamaie, myrhh, sandalwood, cedarwood).

Sa va fie de folos!


- Aromatic/In Difuzor: se pot folosii toate desi deep blue si oregano nu le recomand in folosirea aromatica,sunt foarte puternice.

Ce trebuie sa stim la folosirea lor aromatica?

-Ca sa il putem folosii se pune apa in difuzor pana la semnul rosu si 3/4 picaturi din uleiul preferat in functie de situatia data ( se recomanda o picatura la fiecare metru patrat ) si se apasa pe durata preferata de timp.

-Daca alegem durata maxima, aceasta functioneaza intermitent ( 5 minute functioneaza, 5 minute pauza).

-Difuzorul se poate folosiiatat cu lumina cat si fara.

- Putem sa il folosim aromatic si prin inhalari din palma ( punem 2 picaturi din uleiul dorit in palme,frecam palmele si inhalam de 2/3 ori adanc din ele).

DECI CE FACEM PRIMA DATA CAND NE AJUNGE KITUL?

1. Punem difuzorul in functiune.

2. Incepem prin a ne pune in fiecare pahar de apa cate 2 picaturi de lemon (mereu in pahar de sticla)

3. Ne familiarizam cu numele fiecarui ulei,mirosul lui si cum se poate folosii.

4. Ne pregatim 2/3 amestecuri ,blenduri din optiunile de mai jos pentru a le avea la indemana si a le folosii mai usor la inceput.

IDEI DE FOLOSIRE DIN KITUL HOME ESSENTIAL.

CREMA DE FATA SI CORP PENTRU INDEPARTAREA IMPERFECTIUNILOR SI DIMINUAREA RIDURILOR:

- Pune 2 picaturi in crema ta abituala din :

-Tamaie

-Melaleuca

-Lavanda

Si aplica de 2 ori pe zi.

AMESTEC PENTRU AMELIORAREA DISCONFORTULUI LA NIVELUL GATULUI SI SUSTINEREA SISTEMULUI IMUNITAR:

-Pune in 200 de ml de miere:

-8 picaturi de lemon

-5 de onguard

Si luati cate o lingurita din acest amestec de 3/4 ori pe zi.

AMESTEC PENTRU LOVITURI SAU ARSURI:

-Pune 40 de picaturi de lavanda intr un roll on de 10 ml de ulei purtator.

AMESTEC PENTRU INDEPARTAREA INSECTELOR:

-Pune intr un spray de 30 de ml cu ulei purtator:

- 20 de picaturi de menta

-20 de picaturi de lavanda

-20 de picaturi de melaleuca

SOMN:

Foloseste 4 picaturi de lavanda intern in capsula vegetala inainte de somn si 3/4 picaturi tot de lavanda in difuzor.

INDIGESTIE:

Foloseste 4 picaturi de zengest sau menta intern,in capsula vegetala.

TAIETURI:

Pune cateva picaturi de tamaie nediluata direct pe locul taieturii.

DURERI CAUZATE DE MENSTRUATIE:

Pune 2/3 picaturi de zengest impreuna cu 2/3 picaturi de lavanda diluate in putin ulei purtator si masati abdomenul inferior de cateva ori pe zi, sau preparati va un blend din aceste doua uleiuri.

PENTRU LINISTIRE:

Foloseste 2/3 picaturi de lavanda si 2/3 de tamaie diluate in putin ulei purtator si ungeti zonele de puls, ceafa, talpi sau inhalati din palme. De asemenea se poate prepara si un blend din aceste doua uleiuri.

DURERI MUSCULARE:

Pune in crema sau ulei purtator cateva picaturi de deep blue in amestec cu cateva de tamaie si cateva de lavanda.

CONCENTRARE SI/SAU ENERGIZARE:

Foloseste menta si lemon atat in difuzor, cat si topic sau intr un spray cu care sa difuzezi mereu in camera de studii.

DIFICULTATI PE SISTEMUL RESPIRATOR :

Foloseste air in difuzor si fa un blend din lavanda,melaleuca si air diluate in ulei purtator cu care sa aplici pe sinusuri si piept.

ATACURI DE PANICA/STARI DE ANXIETATE:

Ia intern 3 picaturi de lavanda si 3 de tamaie, apoi pune in palme 2 picaturi de air si inspira adanc din palme de 3/4 ori .

PULS ACCELERAT SAU TENSIUNE MARE

Ia intern 4 picaturi de tamaie si maseaza mana pe partea interioara, de la incheietura mainii in sus cu 3 picaturi de lavanda diluate in un pic de ulei purtator.

DURERI DE URECHI:

Unge de juru imprejuru urechii cu melaleuca si lavanda diluata,si pune o picatura din unu dintre ele pe o bucata de vata pe care o introduceti in ureche (vata nu trebuie bagata adanc in ureche ci doar un pic,atat cat sa intre vaporii uleiului in ureche)

DISCONFORTURI URINARE

Foloseste cate 3/4 picaturi de melaleuca si 3/4 de lavanda in bai de sezut ( atentie prima data uleiurile se pun in un pic de bicarbonat si abia apoi se dizolva in apa) Ia in capsula vegetala cate 3 picaturi de onguard si 3 de melaleuca de 2 ori pe zi.

CIUPERCA LA UNGHII:

Pune pe zona afectata melaleuca nediluata cat de des puteti.

DURERI DE DINTI:

Pune onguard sau lavanda pe gingie cu degetul.

VENE VARICOASE:

Aplica un amestec din deep blue,menta,onguad ,tamaie si lavanda si maseaza de jos in sus foarte suav.

BALONARE:

Ia 4 picaturi de zengest sau menta in capsula vegetala.

DEREGLARI DE TRANZIT :

Aplicati 2/3 picaturi de zengest diluat pe burta si masati in sens circular in functie de ce dereglari avem (pentru constipatie in sensul acelor de ceasornic si pt diaree in sensul invers al acelor de ceasornic)

PENTRU SUSTINEREA SISTEMULUI IMUNITAR :

Luati cate 2 picaturi intern de tamaie, onguard si lemon de 2 ori pe zi ( lemon puteti sa luati cate 2 picaturi la fiecare pahar de apa).

PENTRU DURERI DE CAP:

Aplicati 2 picaturi din urmatoarele uleiuri la alegere , lavanda, menta sau de deep blue latample,frunte si ceafa.

IGIENA DENTARA:

Pune o picatura de onguard pe pasta de dinti la fiecare spalare de dinti.

Daca mai aveti nevoie de completari cu anumite protocoale sau indicatii de la folosirea uleiurilor din acest kit,lasa mi in comentariu ce doresti sa stii si voi completa atat postarea cat si comentariile voastre.

SA VA FIE DE FOLOS!