ELIBEREAZA TE DE FRICA!


De unde vine frica si cum ne putem elibera? Frica face parte din creierul nostru reptilian,ea are rolul de a ne trimite semnale de alerta atunci cand noi suntem in pericol,atunci cand simtim ca viata noastra este in pericol frica se instaleaza in corp ca un mecanism de aparare si apare reactia de "lupta sau fugi", la animale acest mecanism functioneaza fixasa cum a fost el gandit atunci cand l am primit in dar,mai exact in natura,atunci cand de ex o zebra cand este atacata de un leu,nu se gandeste niciodata dinainte ca poate fi atacata de el,ci doar in momentul in care incepe sa auda zgomote in jurul ei. Atunci cand aceasta vede leul i se decanseaza reactia de"lupta sau fugi " si incepe sa alerge sau in alte cazuri cu alte animale cumar fi un alt leu, sa lupte. In momentul in care aceasta se simte in siguranta,frica se decupleaza si se instaleaza pacea din nou, si toate organele incep sa functioneze normal. Ce inseamna aceasta reactie de lupta sau fugi?, ( omu mai are pe langa acestea doua si reactia de inghet), asa cum ne zice si Bruce Lipton in unul din documentarele lui....in momentul in care frica se instaleaza in corp se intampla din cauza ca corpul nostru trimite semnale de alarma,un pericol , in acel moment apare un surplus de cortizol si adrenalina in sangele din corp pentru a face fata stresului, surplusul de sange pe care il avem in organele vitale pentru refacerea acestora se concentreaza pe zona mainilor si picioarelor deoarece corpul are nevoie sa fuga sau sa lupte incetinind functiile intregului organism, oprind functiile de regenerare a celulelor iar daca aceasta reactie de frica ramane instalata in corpul nostru un timp indelungat pot aparea diferite dezechiibre la nivel fizic.

SI CARE ESTE MOTIVUL PENTRU CARE LA OAMENI RAMANE INSTALATA FRICA UN TIMP INDELUNGAT SI NU REACTIONAM CA SI IN CAZUL ANIMALELOR?

AUTOSABOTAREA CU PROPRIILE GANDURI....

De obicei frica apare atunci cand noi nu putem schimba lucrurile , cand ne invadeaza mii de ganduri provenite din viitor in loc sa cautam sa traim prezentul. Zebra,leul sau celelalte animale revin la starea lor normala dupa ce momentul de pericol a trecut dar noi,oamenii incepem sa traim frica ca pe o emotie in loc sa o vedem ca pe un mecanism de aparare ,de ex: mergem pe strada si suntem pe punctul de a fi loviti de o masina si transformam acea intamplare in o emotie ,iar informatiile,imaginile ramase in minte incepem sa le impartasim cu toti cei pe care ii intanlim, ne autosabotam retraind si memorand si mai bine povestea de fiecare data cand o povestim altcuiva, inducem reactia lupta sau fugi in corp ori de cate ori in mintea noastra fugim de acel pericol,si il programam deja ca este posibil sa il retraim in viitor. Asta nu inseamna ca fricile noastre sunt nascute doar din situatii intamplate, putem inlocuii masina,leul cu seful de la munca care este mereu nervos si ne da proiecte cu termene limita, care desi inca nu a produs nici o situatie reala de frica ( de ex frica de concediere) da nastere unei ingrijorari maxime in noi,aceasta frica poate aparea din credinte,paradigme induse inca din copilarie ( de exemplu cand parintii iti spun de mic :

"Niciodata nu vei avea un loc de munca bun!" , acum ca il ai iti este frica ca il pierzi..... sau "Esti un cascat, intr o zi ai sa iti pierzi si capul,nu esti deloc atent! .....iar acum de adult ti s au dat niste responsabilitati noi la munca iar acest lucru te infricoseaza,daca vei pierde documente , lucruri importante? ca doar esti un cascat...) Intotdeauna avem mici credinte,paradigme,sau amintiri in subconstient ramase iar minte le deruleaza intr una fugind de acel ''leu'' imaginar privand organismul de sangele necesar unei functionari optime si astfel apar diferite afectiuni datorita oboselii acumulate.

CE MAI PUTEM INVATA DESPRE FRICA?

CA FRICA ESTE UN MECANISM DE APARARE IAR ANXIETATEA ESTE CREATIA MINTII NOASTRE...

Si de ce apare aceasta anxietate in viata noastra?

Pentru ca traim in marea majoritate a timpului in EGOU, daca mai inainte v am spus ca frica este mecanismul de aparare ,EGOUL naste in mintea noastra si incearca sa ne apere de toate situatiile pe care el le percepe ca fiind un pericol,ceea ce in realitate nu este un pericol ,Egoul nostru il poate percepe ca fiind un dezastru imens. am mai citit de multe ori ca opusul iubirii este EGOUL, iar frica se naste in egou, prin urmare atunci cand traim in frica ne indepartam de IUBIRE, ne indepartam de a ne alinia cu SURSA,cu DIVINUL din noi. Orice frica ,oricat de mica ar fi ea ,naste din egou!

Nu traiti in ego,nu l lasati sa va aduca frici,exact cum v am mai zis si in live ul de anul trecut in care v am vorbit despre anxietate.... GANDURILE PE CARE LE AI SUNT PRODUSUL FILMELOR CE DERULEAZA IN MINTEA TA, TU ESTI PRODUCATORUL SI TELESPECTATORUL.....NU ITI PLACE PRODUSUL?!, SCHIMBA PRODUCTIA....TU DETI CONTROLUL!

NU FUGI DE FRICA!NU LUPTA CU EA! CONSTIENTIZEAZ O , INTREABA TE: E REAL?! ANALIZEAZA, CE CREDINTE AI? CE FRICI? FRICA DE SARACIE? DE BOALA? DE "PEDEAPSA" DIVINA? DE A FI IUBIT? PARASIT? DIN CE AMINTIRI,CREDINTE NASTE FRICA TA? CAND APARE EGOUL ? CE NU TE LASA SA VEZI INTERIORUL SI PUTEREA TA DIVINA? CINE TI A INDUS ACELE CREDINTE?

Nu privii aceasta frica ca pe un dusman,constientizeaz o,imbratiseaz o, ea vine dintr o lectie neinvatata cu cat o ignori sau lupti cu ea ,aceasta se va face tot mai puternica, cauta sa vezi,ce vrea sa ne arate frica asta? ce aspect n am vindecat inca in noi?

Te invit draga suflet sa

1. TRAIESTI IN PREZENT! MINTEA MEREU VREA SA FUGA IN VIITOR SAU IN TRECUT!

2. SA LASI EGOUL, SA TE ELIBEREZI DE EL !

3. SA CAUTI DIVINUL DIN TINE!

4. SA NU GRABESTI PROCESUL! ATUNCI CAND FACI ACEST LUCRU TE VEI LOVII DE TOATE LECTIILE NEINVATATE,

E CA SI CUM AI VREA SA ALERGI CU 500 DE KM PE ORA,NU AI TIMP SA VEZI PEISAJUL DIN JURUL TAU!

5. SA NU TE JUDECI SI SA NU JUDECI!

6. SA SCHIMBI CE POTI SCHIMBA, SA ACCEPTI CE POTI SCHIMBA SI SA FACI DIFERENTA INTRE ACESTE DOUA

SITUATII!

7. SCHIMBA VIBRATIA!

8. NU MAI LASA MINTEA SA TE AUTOSABOTEZE! FRICA DE RUSINE, ESEC, JUDECATA , DIVIN VIN DIN CREDINTE FALSE,

CURATAND ACESTE CREDINTE,TE ELIBEREZI DE FRICA!