Despre doTerra


Povestea noastra
Fondată în 2008, doTERRA a fost dezvoltată, având la bază misiunea de a împărtăși uleiurile esențiale de grad testat cu întreaga lume. După ce au observat pe cont propriu beneficiile incredibile ale utilizării acestor resurse prețioase, un grup de profesioniști din domeniul sănătății și afacerilor și-au propus să transforme această misiune în realitate. Aceștia au înființat o companie și au numit-o doTERRA, un derivat din limba latină care înseamnă „Darul pământului”.

Fondatori
1. dr. David K. Hill – medic șef și președinte al Consiliului consultativ medical
2. Gregory P. Cook – co-fondator / proprietar și vicepreședinte executiv Departamentul Internațional
3. David Stirling – președinte și CEO al doTERRA.
4. Emily Wright – Fondator executiv de vânzări și marketing
5. Robert J. Young – se ocupă de dezvoltarea produselor, marketing și branding pentru doTERRA. De asemenea, este responsabil de fundația Healing Hands.
6. Corey B. Lindley – se ocupă de Departamentul Financiar
7. Mark A. Wolfert – Supraveghează departamentul Juridic
Multe dintre studiile experimentale și clinice dōTERRA sunt efectuate de laboratoarele și clinicile internaționale de clasă mondială. „Oamenii noștri de știință selectează acești parteneri pe baza experienței lor în domeniul specific de cercetare pe care îl urmărim. dōTERRA sprijină, de asemenea, multe clinici și universități care ne abordează cu propuneri de studiu în domeniul uleiurilor esențiale și al produselor naturale legate de cercetare”. Printre altele colaborează cu următoarele instituții:
Joseph M. Still Research Foundation
•Brandon Wilde
•Jennifer Eddins, SM(ASCP)
•Oklahoma University
•The Retreat
•University of Utah Endoscopy Lab
•Southern Adventist University – Lynette Aluoch
•Essential Oil University
Primul obstacol de depășit a fost, totuși, acela de a stabili un standard de calitate într-un domeniu care nu avusese niciodată un standard. Nu a fost suficient doar să pună uleiurile esențiale la dispoziția familiilor din întreaga lume; fondatorii doTERRA și-au luat angajamentul să furnizeze doar cele mai pure și cele mai calitative uleiuri esențiale pentru ca familiile să știe cu siguranță că folosesc numai cele mai bune produse pentru a susține sănătatea și starea de bine pentru cei dragi. Acest angajament a condus la crearea unui nou standard de calitate: CPTG Certified Pure Tested Grade®.
Pentru a duce la îndeplinire viziunea de a aduce uleiurile esențiale în întreaga lume, doTERRA s-a bazat pe o echipă de oameni dedicați. Această echipă avea nevoie de membri care să fie dedicați muncii susținute, angajamentului, pasiunii și viziunii. Echipa a crescut din momentul în care a fost înființată, însă misiunea a rămas și în prezent aceeași — aceea de a furniza uleiuri esențiale care sunt pe placul tuturor, de la utilizatorii începători la cei experți, și care pot fi utilizate în siguranță de către persoanele dragi.
A împărtăși cu alții uleiurile esențiale este o experiență unică, iar fondatorii doTERRA și-au dat seama că va fi necesar un model de vânzări la fel de unic. Pentru a facilita în mod optim experiențele cu uleiurile esențiale, doTERRA utilizează un model de vânzări directe ce permite distribuitorilor să lucreze cu clienții spre deosebire de marketingul în masă. Această abordare mai individualizată permite utilizatorilor să experimenteze pe cont propriu puterea incredibilă a uleiurilor esențiale, dezvoltând în același timp relații de încredere. Acest model a creat, de asemenea, oportunitatea ca persoanele și familiile să-și îndeplinească visurile de independență financiară. Peste 2 milioane de consultanți utilizează și comercializează în prezent produsele doTERRA în întreaga lume.
Prima ofertă cu uleiurile esențiale doTERRA a inclus 25 de uleiuri individuale și 10 amestecuri și a fost lansată pentru comercializare pe data de 25 aprilie 2008. De la acea dată, la oferta de produse doTERRA au fost adăugate multe alte uleiuri individuale și amestecuri de uleiuri esențiale precum și produse de nutriție, produse pentru spa și produse dedicate unei vieți sănătoase bazate pe tehnologii care incorporează uleiuri esențiale și pe o filosofie extinsă dedicată stării de bine. Desigur, acea ofertă nu ar fi fost posibilă fără rețeaua globală de cultivatori și deținătorilor de distilerii. Odată ce doTERRA a devenit un partener de încredere în industria uleiurilor esențiale, aceasta a fost, de asemenea, capabilă să ajute comunitățile să-și îmbunătățească propriul viitor economic prin modelul său Co-Impact Sourcing® și inițiativa doTERRA Healing Hands.
Având sediul central într-o clădire de ultimă generație din Pleasant Grove, Utah, doTERRA continuă să depună eforturi susținute pentru a-și duce la îndeplinire viziunea de a oferi tuturor familiilor din întreaga lume beneficiile uleiurilor esențiale, ce sprijină sănătatea.
Cine suntem...
Fondată în 2008 de un grup de profesioniști din domeniul sănătății și al afacerilor, scopul doTERRA este să ofere lumii cele mai pure, puternice și eficiente uleiuri esențiale din lume.
Ce facem...
Prin inovații științifice și testare fără egal a calității, oferim uleiuri esențiale Certified Pure Tested Grade™ și alte soluții naturale pentru întreaga familie.
Ce sunt uleiurile esențiale?
De unde provin uleiurile esențiale?
Pe Pământ există o mare varietate de plante de diferite forme, mărimi, culori și arome. Numeroase astfel de plante conțin compuși care în mod tipic nu pot fi văzuți cu ochiul liber — aceștia sunt prezenți în rădăcinile, florile, semințele, scoarța sau alte zone ale plantei. Acești compuși sunt cunoscuți sub numele de uleiuri esențiale. Sunt extrem de concentrați, acțiunea lor fiind extrem de puternică. Purtând și denumirea de compuși aromatici volatili, uleiurile esențiale conferă plantei aroma proprie, o protejează de condițiile de mediu și insectele dăunătoare și joacă un rol important și în polenizarea plantei.
Știința care stă la baza uleiurilor esențiale
Când auzi cuvântul „volatil”, poți crede că are o conotație negativă: totuși, în cazul uleiurilor esențiale, volatilitatea se referă la capacitatea unei substanțe de a-și modifica rapid starea. Structura chimică a compușilor aromatici volatili din uleiurile esențiale le permite să se disperseze rapid în aer. De aceea, poți simți instantaneu aroma puternică a unui ulei esențial atunci când deschizi sticluța—chiar și de la distanță.
Cum acționează uleiurile esențiale?
Deoarece compușii aromatici volatili se mișcă rapid în aer, vei percepe parfumul când compușii interacționează direct cu senzorii de la nivel cerebral. Cu peste 3000 de tipuri de compuși aromatici volatili descoperiți până în prezent, este important să reținem că acești compuși determină în mod considerabil beneficiile, aroma și proprietățile fiecărui ulei esențial. Datorită unei structuri chimice unice, fiecare ulei esențial va varia în funcție de specie și plantă. Raportul delicat al compușilor aromatici din oricare ulei esențial este cel care le face unice și le conferă beneficii specifice.
Utilizarea uleiurilor esențiale de-a lungul istoriei
Uleiurile esențiale nu reprezintă o tendință nouă
În timp ce unii consideră că uleiurile esențiale sunt o tendință nouă, utilizarea extractelor de plante și a produselor bazate pe plante are rădăcini adânci în tradițiile din trecut. Civilizațiile antice foloseau plantele pentru aromaterapie, îngrijire personală, practici terapeutice, ceremonii religioase, tratamente de înfrumusețare și prepararea alimentelor.
Cum au fost utilizate uleiurile esențiale în antichitate?
Utilizarea uleiurilor esențiale nu este doar un capriciu, ci mai degrabă o tradiție străveche care-și are începuturile cu secole în urmă, în cadrul a diferite civilizații din întreaga lume.
Egipt: Egiptenii foloseau produsele obținute din plante la tratamente de înfrumusețare, prepararea mâncării, ritualuri de înmormântare și ceremonii religioase.
Grecia: În Grecia antică, persoane ca Homer și Hipocrate au explorat utilizările aromatice ale plantelor, bazându-se pe descoperirile făcute de egiptenii antici.
Roma: Romanii din antichitate foloseau extractele din plante pentru masaj, parfum și băi aromatice.
Iran: În Evul Mediu, locuitorii din zona Iranului foloseau adesea și comercializau condimente sau rășini pentru parfumerie și menținerea stării de sănătate.
India: Medicina ayurvedică, un sistem de vindecare holistică originar din India, s-a dezvoltat de-a lungul a 5000 de ani și include utilizarea compușilor aromatici și vegetali.
China: Timp de secole, practicile chinezești tradiționale au inclus utilizarea de material vegetal pentru a susține starea de bine.
Franța: Rene Gattefosse, un chimist francez, este considerat cel care a inventat și a folosit primul termenul „aromaterapie” atunci când a studiat și a realizat o cercetare aprofundată referitoare la uleiurile esențiale în secolul al XIX-lea.
Cum sunt realizate uleiurile esențiale?
Este important să ții cont de faptul că uleiurile esențiale nu au aceeași acțiune. Puritatea unui ulei se poate schimba în funcție de localizarea geografică, metodele de distilare, condițiile meteorologice și alți factori. În plus, indiferent de cât de bine este aleasă, este îngrijită și este cultivată o plantă, calitatea unui ulei esențial poate fi menținută sau distrusă în timpul procesului de distilare. Datorită atenției la detaliu și preciziei necesare pentru distilare, devine mai mult o formă de artă decât un proces. Distilatorii trebuie să fie preciși și trebuie să acorde atenție metodelor de recoltare, temperaturilor, intervalului de timp de distilare, nivelului de presiune utilizat etc.
Cum devine o plantă un ulei esențial?
Procesul exact de producție a unui ulei esențial va varia în funcție de tipul de plantă din care este obținut uleiul. Totuși, ideea de bază este că plantele trec printr-un proces de distilare folosind echipamente speciale pentru a separa uleiul esențial de părțile plantei. Uleiul esențial se ascunde în diferite părți ale plantei, adesea la nivel microscopic. În timpul procesului de distilare, echipamentul separă uleiul esențial de partea originală a plantei. De exemplu, când se produc uleiuri din citrice, echipamentul este utilizat pentru a separa uleiul esențial de coaja fructului.
Utilizarea uleiurilor esențiale în prezent
Deși uleiurile esențiale și extractele din plante sunt utilizate de secole, uleiurile esențiale sunt la fel de relevante și în prezent. Mulțumită avansului tehnologiei, calității, puterii și siguranței îmbunătățite, uleiurile esențiale sunt acum mai accesibile și mai ușor de utilizat în viața de zi cu zi. Deși uleiurile esențiale au fost adesea utilizate ca parte integrantă din practicile culturale și tradițiile din trecut, în prezent dispunem de dovezi științifice și studii din ce în ce mai numeroase care arată eficacitatea și natura sigură a uleiurilor esențiale la momentul actual.
Uleiurile esențiale pentru beneficiile pentru sănătate
În vremurile străvechi, oamenii foloseau uleiurile esențiale și părțile de plante pentru a-și îmbunătăți starea de bine și sănătatea. Deoarece uleiurile esențiale pot fi utilizate pentru a ameliora iritațiile ocazionale ale pielii, pentru a susține o digestie sănătoasă, o bună sănătate orală, pentru a crea o senzație de eliberare a căilor respiratorii și multe altele, sunt o alegere populară pentru acele persoane care doresc să mențină o bună stare de sănătate.
Uleiurile esențiale oferă o varietate de beneficii și fiecare persoană se bucură de o experiență unică asociată utilizării uleiurilor esențiale. Din fericire, diversitatea uleiurilor esențiale le transformă într-un mijloc util de menținere a stării de sănătate, chiar și pentru acele persoane care au anumite probleme de sănătate, care își doresc beneficii variate pentru sănătate sau se confruntă cu sensibilitate. Utilizarea de uleiuri esențiale pentru beneficiile asociate stării de sănătate a devenit populară deoarece permite utilizatorului să personalizeze experiența în funcție de dorințele și nevoile sale specifice, mai degrabă decât să se mulțumească cu o soluție generică.
Beneficiile emoționale ale uleiurilor esențiale
Cu structuri chimice unice, fiecare ulei esențial are o varietate de beneficii pentru utilizator. Unele uleiuri esențiale au proprietăți calmante, de tonifiere și stabilizare, în timp ce altele sunt cunoscute ca fiind energizante, revigorante, asigurând senzație de căldură sau reînnoire. Deoarece corpurile noastre trec printr-o serie de emoții și stări fizice pe întreaga durată a unei zile, uleiurile esențiale ne pot ajuta să gestionăm și să menținem starea de bine.
Structura chimică a unui ulei esențial îi conferă beneficii specifice. Unele uleiuri esențiale sunt utile pentru detoxifiere sau purificare, în timp ce altele asigură o senzație calmantă pentru piele. Aroma uleiurilor esențiale poate, de asemenea, crea o reacție chimică la nivel cerebral, generând emoții și reacții interne.
Simțul olfactiv este un instrument care poate genera răspunsuri fiziologice, mentale și emoționale puternice.
Cum să folosești uleiurile esențiale
După ce ai aflat ce reprezintă un ulei esențial și de unde provin uleiurile esențiale, este momentul să înveți cum să le folosești. Nu trebuie să fii expert să te bucuri de gama extinsă de beneficii a uleiurilor esențiale. Ai nevoie doar de o înțelegere de bază a modului în care să folosești uleiurile esențiale în mod simplu și sigur în timpul rutinei tale zilnice.
Dacă dorești să afli mai multe, îți putem arăta cum să folosești uleiurile esențiale.
Cum pot utiliza uleiurile esențiale în siguranță
Există anumite metode de aplicare a uleiurilor esențiale pe care consumatorii le preferă sau chiar le utilizează în mod exclusiv. Totuși, odată cu evoluția cercetării în domeniul uleiurilor esențiale, nivelul de înțelegere a metodelor de aplicare a crescut considerabil. Toate metodele de aplicare sunt sigure când sunt utilizate în mod adecvat, inclusiv metodele aromatice, externe și interne. Prin utilizarea uneia sau mai multor metode de aplicare se acoperă o gamă largă de aplicații pentru starea de bine emoțională și fizică. În acest scop, se pot utiliza uleiuri individuale sau amestecuri complexe folosind una dintre următoarele trei metode:
Externă (locală)
Utilizarea externă este o metodă foarte eficientă de aplicare a uleiurilor esențiale. Deoarece uleiurile esențiale au mase moleculare reduse și sunt solubile în lipide, pătrund ușor în piele. După ce sunt absorbite, rămân în zona unde au fost aplicate, oferind beneficii locale.
Deși uleiurile esențiale sunt absorbite rapid, există numeroase modalități prin care se poate spori absorbția. Folosind un masaj ușor, se va intensifica circulația sangvină în zona de aplicare, îmbunătățind astfel și distribuția în restul corpului. Utilizarea unui ulei cărăuș poate spori, de asemenea, absorbția, în special, la nivelul pielii uscate sau descuamate, deoarece contribuie la hidratarea pielii și încetinește evaporarea uleiului.
Pentru a reduce probabilitatea apariției sensibilizării cutanate, în special la nivelul pielii tinere sau sensibile, se recomandă utilizarea unui ulei cărăuș (precum uleiul de cocos fracționat) pentru a dilua uleiurile mai potente ori atunci când se testează un ulei pentru prima dată. Raportul de diluare recomandat este de obicei o picătură de ulei esențial la trei picături de ulei cărăuș.
Se recomandă întotdeauna utilizarea mai multor doze mici pe parcursul zilei decât o singură doză mare. Începe cu cea mai mică doză posibilă (1-2 picături). O doză tipică poate fi repetată la fiecare 4-6 ore, după caz. Deoarece fiecare persoană este unică, doza va varia de la o persoană la alta în funcție de conformație, vârstă și starea generală de sănătate.
Zonele benefice în care poți aplica uleiuri esențiale
-
Gât
-
Frunte și tâmple
-
Torace și abdomen
-
Brațe, picioare, tălpi
Alte metode eficiente de aplicare externă
Adaugă câteva picături de ulei într-o baie cu apă caldă
Pentru o compresă caldă sau rece înmoaie un prosop sau o cârpă în apă, adăugă uleiuri esențiale și aplic-o apoi pe zona dorită
Adaugă ulei într-o loțiune sau o cremă hidratantă, apoi aplică amestecul obținut pe piele
Zone sensibile de evitat:
-
Unele zone de pe față, precum pielea din jurul ochilor
-
Ochii și interiorul urechilor
-
Piele cu leziuni, crăpături sau plăgi