top of page

Despre doTerra

doTerra.jpg
image.jpg

Povestea noastra

Fondată în 2008, doTERRA a fost dezvoltată, având la bază misiunea de a împărtăși uleiurile esențiale de grad testat cu întreaga lume. După ce au observat pe cont propriu beneficiile incredibile ale utilizării acestor resurse prețioase, un grup de profesioniști din domeniul sănătății și afacerilor și-au propus să transforme această misiune în realitate. Aceștia au înființat o companie și au numit-o doTERRA, un derivat din limba latină care înseamnă „Darul pământului”.

21x9-810x347-corporate-global-campus-banner-us-english-web.jpg

Fondatori

1. dr. David K. Hill – medic șef și președinte al Consiliului consultativ medical
2. Gregory P. Cook – co-fondator / proprietar și vicepreședinte executiv Departamentul Internațional
3. David Stirling – președinte și CEO al doTERRA.
4. Emily Wright – Fondator executiv de vânzări și marketing
5. Robert J. Young –  se ocupă de  dezvoltarea produselor, marketing și branding pentru doTERRA. De asemenea, este responsabil de fundația Healing Hands.
6. Corey B. Lindley – se ocupă de Departamentul Financiar
7. Mark A. Wolfert – Supraveghează departamentul Juridic

Multe dintre studiile experimentale și clinice  dōTERRA sunt efectuate de laboratoarele și clinicile internaționale de clasă mondială. „Oamenii noștri de știință selectează acești parteneri pe baza experienței lor în domeniul specific de cercetare pe care îl urmărim. dōTERRA sprijină, de asemenea, multe clinici și universități care ne abordează cu propuneri de studiu în domeniul uleiurilor esențiale și al produselor naturale legate de cercetare”. Printre altele colaborează cu următoarele instituții:

Joseph M. Still Research Foundation
•Brandon Wilde
•Jennifer Eddins, SM(ASCP)
•Oklahoma University
•The Retreat
•University of Utah Endoscopy Lab
•Southern Adventist University – Lynette Aluoch
•Essential Oil University

Primul obstacol de depășit a fost, totuși, acela de a stabili un standard de calitate într-un domeniu care nu avusese niciodată un standard. Nu a fost suficient doar să pună uleiurile esențiale la dispoziția familiilor din întreaga lume; fondatorii doTERRA și-au luat angajamentul să furnizeze doar cele mai pure și cele mai calitative uleiuri esențiale pentru ca familiile să știe cu siguranță că folosesc numai cele mai bune produse pentru a susține sănătatea și starea de bine pentru cei dragi. Acest angajament a condus la crearea unui nou standard de calitate: CPTG Certified Pure Tested Grade®.
 
Pentru a duce la îndeplinire viziunea de a aduce uleiurile esențiale în întreaga lume, doTERRA s-a bazat pe o echipă de oameni dedicați. Această echipă avea nevoie de membri care să fie dedicați muncii susținute, angajamentului, pasiunii și viziunii. Echipa a crescut din momentul în care a fost înființată, însă misiunea a rămas și în prezent aceeași — aceea de a furniza uleiuri esențiale care sunt pe placul tuturor, de la utilizatorii începători la cei experți, și care pot fi utilizate în siguranță de către persoanele dragi.
 
A împărtăși cu alții uleiurile esențiale este o experiență unică, iar fondatorii doTERRA și-au dat seama că va fi necesar un model de vânzări la fel de unic. Pentru a facilita în mod optim experiențele cu uleiurile esențiale, doTERRA utilizează un model de vânzări directe ce permite distribuitorilor să lucreze cu clienții spre deosebire de marketingul în masă. Această abordare mai individualizată permite utilizatorilor să experimenteze pe cont propriu puterea incredibilă a uleiurilor esențiale, dezvoltând în același timp relații de încredere. Acest model a creat, de asemenea, oportunitatea ca persoanele și familiile să-și îndeplinească visurile de independență financiară. Peste 2 milioane de consultanți utilizează și comercializează în prezent produsele doTERRA în întreaga lume.
 
Prima ofertă cu uleiurile esențiale doTERRA a inclus 25 de uleiuri individuale și 10 amestecuri și a fost lansată pentru comercializare pe data de 25 aprilie 2008. De la acea dată, la oferta de produse doTERRA au fost adăugate multe alte uleiuri individuale și amestecuri de uleiuri esențiale precum și produse de nutriție, produse pentru spa și produse dedicate unei vieți sănătoase bazate pe tehnologii care incorporează uleiuri esențiale și pe o filosofie extinsă dedicată stării de bine. Desigur, acea ofertă nu ar fi fost posibilă fără rețeaua globală de cultivatori și deținătorilor de distilerii. Odată ce doTERRA a devenit un partener de încredere în industria uleiurilor esențiale, aceasta a fost, de asemenea, capabilă să ajute comunitățile să-și îmbunătățească propriul viitor economic prin modelul său Co-Impact Sourcing® și inițiativa doTERRA Healing Hands.
 
Având sediul central într-o clădire de ultimă generație din Pleasant Grove, Utah, doTERRA continuă să depună eforturi susținute pentru a-și duce la îndeplinire viziunea de a oferi tuturor familiilor din întreaga lume beneficiile uleiurilor esențiale, ce sprijină sănătatea.

Cine suntem...
Fondată în 2008 de un grup de profesioniști din domeniul sănătății și al afacerilor, scopul doTERRA este să ofere lumii cele mai pure, puternice și eficiente uleiuri esențiale din lume.

Ce facem...
Prin inovații științifice și testare fără egal a calității, oferim uleiuri esențiale Certified Pure Tested Grade™ și alte soluții naturale pentru întreaga familie.

Ce sunt uleiurile esențiale?
De unde provin uleiurile esențiale?

Pe Pământ există o mare varietate de plante de diferite forme, mărimi, culori și arome. Numeroase astfel de plante conțin compuși care în mod tipic nu pot fi văzuți cu ochiul liber — aceștia sunt prezenți în rădăcinile, florile, semințele, scoarța sau alte zone ale plantei. Acești compuși sunt cunoscuți sub numele de uleiuri esențiale. Sunt extrem de concentrați, acțiunea lor fiind extrem de puternică. Purtând și denumirea de compuși aromatici volatili, uleiurile esențiale conferă plantei aroma proprie, o protejează de condițiile de mediu și insectele dăunătoare și joacă un rol important și în polenizarea plantei.

Știința care stă la baza uleiurilor esențiale
Când auzi cuvântul „volatil”, poți crede că are o conotație negativă: totuși, în cazul uleiurilor esențiale, volatilitatea se referă la capacitatea unei substanțe de a-și modifica rapid starea. Structura chimică a compușilor aromatici volatili din uleiurile esențiale le permite să se disperseze rapid în aer. De aceea, poți simți instantaneu aroma puternică a unui ulei esențial atunci când deschizi sticluța—chiar și de la distanță.


Cum acționează uleiurile esențiale?
Deoarece compușii aromatici volatili se mișcă rapid în aer, vei percepe parfumul când compușii interacționează direct cu senzorii de la nivel cerebral. Cu peste 3000 de tipuri de compuși aromatici volatili descoperiți până în prezent, este important să reținem că acești compuși determină în mod considerabil beneficiile, aroma și proprietățile fiecărui ulei esențial. Datorită unei structuri chimice unice, fiecare ulei esențial va varia în funcție de specie și plantă. Raportul delicat al compușilor aromatici din oricare ulei esențial este cel care le face unice și le conferă beneficii specifice.

Utilizarea uleiurilor esențiale de-a lungul istoriei
Uleiurile esențiale nu reprezintă o tendință nouă
În timp ce unii consideră că uleiurile esențiale sunt o tendință nouă, utilizarea extractelor de plante și a produselor bazate pe plante are rădăcini adânci în tradițiile din trecut. Civilizațiile antice foloseau plantele pentru aromaterapie, îngrijire personală, practici terapeutice, ceremonii religioase, tratamente de înfrumusețare și prepararea alimentelor.


Cum au fost utilizate uleiurile esențiale în antichitate?
Utilizarea uleiurilor esențiale nu este doar un capriciu, ci mai degrabă o tradiție străveche care-și are începuturile cu secole în urmă, în cadrul a diferite civilizații din întreaga lume.
 
Egipt: Egiptenii foloseau produsele obținute din plante la tratamente de înfrumusețare, prepararea mâncării, ritualuri de înmormântare și ceremonii religioase. 
Grecia: În Grecia antică, persoane ca Homer și Hipocrate au explorat utilizările aromatice ale plantelor, bazându-se pe descoperirile făcute de egiptenii antici.
Roma: Romanii din antichitate foloseau extractele din plante pentru masaj, parfum și băi aromatice.
Iran: În Evul Mediu, locuitorii din zona Iranului foloseau adesea și comercializau condimente sau rășini pentru parfumerie și menținerea stării de sănătate.
India: Medicina ayurvedică, un sistem de vindecare holistică originar din India, s-a dezvoltat de-a lungul a 5000 de ani și include utilizarea compușilor aromatici și vegetali.
China: Timp de secole, practicile chinezești tradiționale au inclus utilizarea de material vegetal pentru a susține starea de bine.
Franța: Rene Gattefosse, un chimist francez, este considerat cel care a inventat și a folosit primul termenul „aromaterapie” atunci când a studiat și a realizat o cercetare aprofundată referitoare la uleiurile esențiale în secolul al XIX-lea.


Cum sunt realizate uleiurile esențiale?
Este important să ții cont de faptul că uleiurile esențiale nu au aceeași acțiune. Puritatea unui ulei se poate schimba în funcție de localizarea geografică, metodele de distilare, condițiile meteorologice și alți factori. În plus, indiferent de cât de bine este aleasă, este îngrijită și este cultivată o plantă, calitatea unui ulei esențial poate fi menținută sau distrusă în timpul procesului de distilare. Datorită atenției la detaliu și preciziei necesare pentru distilare, devine mai mult o formă de artă decât un proces. Distilatorii trebuie să fie preciși și trebuie să acorde atenție metodelor de recoltare, temperaturilor, intervalului de timp de distilare, nivelului de presiune utilizat etc.

Cum devine o plantă un ulei esențial?
Procesul exact de producție a unui ulei esențial va varia în funcție de tipul de plantă din care este obținut uleiul. Totuși, ideea de bază este că plantele trec printr-un proces de distilare folosind echipamente speciale pentru a separa uleiul esențial de părțile plantei. Uleiul esențial se ascunde în diferite părți ale plantei, adesea la nivel microscopic. În timpul procesului de distilare, echipamentul separă uleiul esențial de partea originală a plantei. De exemplu, când se produc uleiuri din citrice, echipamentul este utilizat pentru a separa uleiul esențial de coaja fructului.


Utilizarea uleiurilor esențiale în prezent
Deși uleiurile esențiale și extractele din plante sunt utilizate de secole, uleiurile esențiale sunt la fel de relevante și în prezent. Mulțumită avansului tehnologiei, calității, puterii și siguranței îmbunătățite, uleiurile esențiale sunt acum mai accesibile și mai ușor de utilizat în viața de zi cu zi. Deși uleiurile esențiale au fost adesea utilizate ca parte integrantă din practicile culturale și tradițiile din trecut, în prezent dispunem de dovezi științifice și studii din ce în ce mai numeroase care arată eficacitatea și natura sigură a uleiurilor esențiale la momentul actual.

Uleiurile esențiale pentru beneficiile pentru sănătate
În vremurile străvechi, oamenii foloseau uleiurile esențiale și părțile de plante pentru a-și îmbunătăți starea de bine și sănătatea. Deoarece uleiurile esențiale pot fi utilizate pentru a ameliora iritațiile ocazionale ale pielii, pentru a susține o digestie sănătoasă, o bună sănătate orală, pentru a crea o senzație de eliberare a căilor respiratorii și multe altele, sunt o alegere populară pentru acele persoane care doresc să mențină o bună stare de sănătate.

Uleiurile esențiale oferă o varietate de beneficii și fiecare persoană se bucură de o experiență unică asociată utilizării uleiurilor esențiale. Din fericire, diversitatea uleiurilor esențiale le transformă într-un mijloc util de menținere a stării de sănătate, chiar și pentru acele persoane care au anumite probleme de sănătate, care își doresc beneficii variate pentru sănătate sau se confruntă cu sensibilitate. Utilizarea de uleiuri esențiale pentru beneficiile asociate stării de sănătate a devenit populară deoarece permite utilizatorului să personalizeze experiența în funcție de dorințele și nevoile sale specifice, mai degrabă decât să se mulțumească cu o soluție generică.

Beneficiile emoționale ale uleiurilor esențiale
Cu structuri chimice unice, fiecare ulei esențial are o varietate de beneficii pentru utilizator. Unele uleiuri esențiale au proprietăți calmante, de tonifiere și stabilizare, în timp ce altele sunt cunoscute ca fiind energizante, revigorante, asigurând senzație de căldură sau reînnoire. Deoarece corpurile noastre trec printr-o serie de emoții și stări fizice pe întreaga durată a unei zile, uleiurile esențiale ne pot ajuta să gestionăm și să menținem starea de bine.

Structura chimică a unui ulei esențial îi conferă beneficii specifice. Unele uleiuri esențiale sunt utile pentru detoxifiere sau purificare, în timp ce altele asigură o senzație calmantă pentru piele. Aroma uleiurilor esențiale poate, de asemenea, crea o reacție chimică la nivel cerebral, generând emoții și reacții interne.

Simțul olfactiv este un instrument care poate genera răspunsuri fiziologice, mentale și emoționale puternice.

Cum să folosești uleiurile esențiale
După ce ai aflat ce reprezintă un ulei esențial și de unde provin uleiurile esențiale, este momentul să înveți cum să le folosești. Nu trebuie să fii expert să te bucuri de gama extinsă de beneficii a uleiurilor esențiale. Ai nevoie doar de o înțelegere de bază a modului în care să folosești uleiurile esențiale în mod simplu și sigur în timpul rutinei tale zilnice.

Dacă dorești să afli mai multe, îți putem arăta cum să folosești uleiurile esențiale.

 

Cum pot utiliza uleiurile esențiale în siguranță
Există anumite metode de aplicare a uleiurilor esențiale pe care consumatorii le preferă sau chiar le utilizează în mod exclusiv. Totuși, odată cu evoluția cercetării în domeniul uleiurilor esențiale, nivelul de înțelegere a metodelor de aplicare a crescut considerabil. Toate metodele de aplicare sunt sigure când sunt utilizate în mod adecvat, inclusiv metodele aromatice, externe și interne. Prin utilizarea uneia sau mai multor metode de aplicare se acoperă o gamă largă de aplicații pentru starea de bine emoțională și fizică. În acest scop, se pot utiliza uleiuri individuale sau amestecuri complexe folosind una dintre următoarele trei metode:

Externă (locală)
Utilizarea externă este o metodă foarte eficientă de aplicare a uleiurilor esențiale. Deoarece uleiurile esențiale au mase moleculare reduse și sunt solubile în lipide, pătrund ușor în piele. După ce sunt absorbite, rămân în zona unde au fost aplicate, oferind beneficii locale.

Deși uleiurile esențiale sunt absorbite rapid, există numeroase modalități prin care se poate spori absorbția. Folosind un masaj ușor, se va intensifica circulația sangvină în zona de aplicare, îmbunătățind astfel și distribuția în restul corpului. Utilizarea unui ulei cărăuș poate spori, de asemenea, absorbția, în special, la nivelul pielii uscate sau descuamate, deoarece contribuie la hidratarea pielii și încetinește evaporarea uleiului.

Pentru a reduce probabilitatea apariției sensibilizării cutanate, în special la nivelul pielii tinere sau sensibile, se recomandă utilizarea unui ulei cărăuș (precum uleiul de cocos fracționat) pentru a dilua uleiurile mai potente ori atunci când se testează un ulei pentru prima dată. Raportul de diluare recomandat este de obicei o picătură de ulei esențial la trei picături de ulei cărăuș.

Se recomandă întotdeauna utilizarea mai multor doze mici pe parcursul zilei decât o singură doză mare. Începe cu cea mai mică doză posibilă (1-2 picături). O doză tipică poate fi repetată la fiecare 4-6 ore, după caz. Deoarece fiecare persoană este unică, doza va varia de la o persoană la alta în funcție de conformație, vârstă și starea generală de sănătate.

Zonele benefice în care poți aplica uleiuri esențiale

 

  • Gât

  • Frunte și tâmple

  • Torace și abdomen

  • Brațe, picioare, tălpi
     

Alte metode eficiente de aplicare externă


Adaugă câteva picături de ulei într-o baie cu apă caldă
Pentru o compresă caldă sau rece înmoaie un prosop sau o cârpă în apă, adăugă uleiuri esențiale și aplic-o apoi pe zona dorită
Adaugă ulei într-o loțiune sau o cremă hidratantă, apoi aplică amestecul obținut pe piele
Zone sensibile de evitat:

 

  • Unele zone de pe față, precum pielea din jurul ochilor

  • Ochii și interiorul urechilor

  • Piele cu leziuni, crăpături sau plăgi

 

Internă
Anumite uleiuri esențiale au un istoric culinar bogat și pot fi utilizate ca suplimente alimentare ce ameliorează o mulțime de afecțiuni. Când presari scorțișoară pe terci de ovăz, deguști o cană de ceai de mentă sau adaugi câteva frunze proaspete de busuioc la spaghete, consumi de fapt compuși aromatici volatili din uleiurile esențiale.

Uleiurile esențiale au multe beneficii asupra sănătății și conferă, de asemenea, aromă și savoare preparatelor culinare. Sub formă concentrată, uleiurile esențiale pot fi utilizate ca suplimente alimentare pentru efecte potente și specifice asupra sănătății. Uzul intern este o metodă foarte sigură și eficientă de aplicare, datorită proceselor fiziologice sofisticate din organismele noastre.

Metode eficiente de uz intern 

Utilizează uleiurile în rețete de gătit sau de copt pentru a înlocui mirodeniile și ierburile proaspete sau uscate.
Nu uita că uleiurile esențiale sunt mult mai puternice decât mirodeniile și ierburile uscate sau proaspete, așa că începe cu o cantitate foarte mică
În cazul uleiurilor mai potente, se recomandă administrarea lor cu ajutorul scobitorilor (înmoaie capătul unei scobitori curate în ulei și apoi amestecă în mâncare) în loc de picături
Adaugă uleiuri esențiale în apă, smoothie-uri, lapte, ceai sau alte băuturi

Dozarea adecvată conform recomandărilor de pe etichete și altor linii directoare profesionale trebuie să fie respectată cu strictețe pentru a evita toxicitatea.

De ce facem ceea ce facem ...
Pentru a-ți oferi ție, persoanelor dragi ție și lumii instrumentele, resursele și comunitatea necesară pentru o viață bazată pe o stare de bine

Diferența dōTERRA
De ce uleiurile esențiale doTERRA sunt cele mai bune de pe piață
Când alegi doTERRA, alegi uleiuri esențiale distilate cu atenție, în mod delicat, din plante care au fost recoltate cu grijă la momentul perfect de către cultivatori cu experiență, din întreaga lume, pentru o compoziție și eficacitate ideală a extractelor. Fiecare ulei esențial doTERRA este, de asemenea, testat în mod precis și cu atenție folosind protocolul de calitate strict CPTG Certified Pure Tested GradeTM.Utilizatorii experimentați de uleiuri esențiale vor recunoaște imediat standardul superior de calitate al uleiurilor esențiale testate doTERRA, sigure în mod natural și eficiente.

Deși distilarea uleiurilor esențiale este o știință, aceasta poate fi considerată și o artă. Deținătorii de distilerii se bazează nu numai pe ani de experiență, ci folosesc și tehnologii și tehnici moderne.

Metoda cea mai frecvent utilizată pentru extragerea uleiurilor esențiale este un proces de distilare cu aburi la temperatură redusă. În acest proces, aburul presurizat este transmis prin materialul vegetal. Uleiurile esențiale sunt eliberate din plantă și sunt transferate prin abur. Când amestecul se răcește, apa și uleiurile se separă în mod natural, iar uleiul este colectat. Pentru a asigura un extract de ulei de cea mai bună calitate și cu compoziția chimică corectă, temperatura și presiunea trebuie să fie monitorizate cu atenție. O temperatură sau o presiune prea scăzută nu vor asigura eliberarea uleiului; dacă acestea sunt prea ridicate, compoziția și potența uleiului vor fi afectate.

Distilare cu aburi

Distilarea cu aburi reprezintă modalitatea cea mai frecventă de extragere a compușilor aromatici (ulei esențial) dintr-o plantă. În timpul procesului de distilare cu aburi, aburul trece prin materialul vegetal. Combinația dintre aburul încălzit și presiunea delicată asigură faptul că uleiul esențial este eliberat din sacii protectori microscopici. Atunci când amestecul de vapori trece printr-un condensator și se răcește, generează un strat de ulei și unul de apă. Uleiul esențial se ridică în partea de sus și se separă de hidrosol (apă florală) și este adunat.

Unele persoane au întrebat despre diferența dintre distilările inițiale și distilările complete. Temperatura distilării cu abur este cuprinsă de obicei între 60–100 grade Celsius. Deoarece plante diferite necesită presiuni, intervale temporale și temperaturi diferite, utilizarea acestei metode de distilare specifice face posibilă adaptarea temperaturii în funcție de tipul de plantă, reprezentând un mod foarte eficient și precis de obținere a celor mai puri compuși.

Stoarcerea

Spre deosebire de distilarea cu aburi, stoarcerea, uneori denumită „presare la rece”, nu implică temperaturi ridicate. În acest proces, uleiul este extras din produs cu ajutorul presiunii mecanice. doTERRA utilizează stoarcerea pentru a extrage toate uleiurile sale citrice, precum Portocală sălbatică, Lămâie, Lămâie verde, Bergamotă și Grapefruit.

Distilarea adecvată necesită luarea în considerare a presiunii, temperaturii, intervalului de timp unic și practicile unice de recoltare, fiecare dintre acestea pot fi la fel de variate ca plantele înseși. Un proces de distilare neadecvat poate modifica sau distruge compușii aromatici necesari care fac parte din uleiul esențial, generând o substanță foarte diferită de scopul avut în vedere și ceva ce nu ar fi utilizat pentru a susține sănătatea și starea de bine. De aceea, cei mai buni artizani în domeniul distilării depun eforturi și lucrează doar cu un număr redus de plante specifice. Aceste eforturi concentrate dezvoltă cunoștințe și experiențe adecvate, asigurând congruența dintre chimia uleiului din plantă și forma sa distilată.

Ce impact are doTerra în viața fermierilor din Haiti?

Datorită unei economii și a dezastrelor naturale din ultimii ani, mulți fermieri haitieni abia își pot câștiga existența de pe parcelele lor de vetiver. Unele familii cu venituri scăzute din Haiti trăiesc la poalele munților, unde solul nu permite cultivarea niciunui produs alimentar, ceea ce înseamnă că vetiver este singura sursă de venit pentru multe familii. Deși vetiver ar trebui să fie recoltat în timpul sezonului uscat, mulți fermieri au nevoie de bani imediat, ceea ce îi face să recolteze vetiver înainte de a fi pe deplin matură, rezultând un ulei de calitate inferioară. Datorită naturii sezonului de recoltare al vetiverului, agricultorii primesc plăți numai în lunile de recoltare ale anului și uneori nu primesc deloc plăți pentru munca lor. Deși este o muncă intensă, recoltarea de Vetiver nu oferă producătorilor un flux constant de venituri pe tot parcursul anului, deoarece se luptă să-și hrănească familiile, să ofere haine sau să-și trimită copiii la școală.

În afara unui venit stabil, există și problema dezorganizării între fermierii mici din Haiti. Există un potențial foarte mare pentru agricultori de a face un profit pe piață cu vetiver, cu toate acestea, fără o organizare corespunzătoare și schimbul de cunoștințe între cultivatori, o mare parte din acest potențial se pierde. Deoarece unii fermieri nu cunosc momentul potrivit pentru a recolta Vetiver, ei nu pot produce ulei de înaltă calitate pe care cumpărătorii îl doresc. Sistemul agricol vetiver nu dispune, de asemenea, de personal organizat pentru a se asigura că agricultorii primesc plăți echitabile și favorabile pentru rădăcinile pe care le recoltează.
Inițiativa DoTERRA în Co-Impact Sourcing în Haiti

DoTERRA International a lansat o inițiativă de aprovizionare cu co-impact în comuna haitiană Les Cayes, prin demararea unei cooperative pentru materia primă. Inițiativa privind Co-Impact Sourcing în Haiti vizează rezolvarea problemei dezorganizării în rândul agricultorilor, formând cooperative pentru producătorii din zonă. Aceste cooperative oferă formare producătorilor, ceea ce le va permite să producă ulei de Vetiver de înaltă calitate. Cu ajutorul unui partener exclusiv al distilatorului, doTERRA a stabilit, de asemenea, un program de plăți echitabil pentru fermieri, permițându-i să primească plăți în toate etapele de producție-plantare, pre-recoltare și recoltare.
Implicarea Fundației Healing Hands

Fundația DoTERRA Healing Hands a oferit un birou oficial Vetiver din Les Cayes, care permite membrilor cooperativei să se adune pentru traininguri și discuții și un depozit Vetiver, care oferă un loc sigur pentru a stoca vetiverul recoltat și echipamentul necesar. Cu un punct de întâlnire comun, timpul de colectare și de livrare a recoltei se va îmbunătăți, permițând producătorilor să primească plata în avans pentru uleiul de înaltă calitate.
Prin intermediul co-impact Sourcing în Haiti, doTERRA și Fundația Healing Heads se străduiesc să se asigure că fermierii Vetiver din Les Cayes primesc plăți echitabile, formare și educație și ajută alți producători să producă ulei de Vetiver de înaltă calitate.

dōTERRA Healing Hands
Misiunea noastră
doTERRA Healing Hands aduce vindecare și speranță în lume, oferind comunităților de pe plan mondial instrumentele necesare pentru a se autoîntreține.

Prin proiecte care răspund nevoilor de microcreditare, acces la servicii medicale, educație, salubritate și apă curată, dar și combatere a traficului sexual de minori, dăm oamenilor oportunitatea să își construiască o viață mai bună. Alătură-te eforturilor noastre. doTERRA suportă toate costurile administrative indirecte aferente acestor proiecte uimitoare, asigurându-se că toate donațiile ajung în procent de 100% direct la oamenii care beneficiază de ajutor.


Cō-Impact Sourcing®
doTERRA se angajează să ofere numai uleiuri esențiale de cea mai bună calitate, pentru fiecare casă din întreaga lume. Îndeplinirea acestui obiectiv necesită o muncă îndelungată de cercetare, pentru a identifica cele mai bune surse de extragere a uleiurilor. Obținerea materiei prime pentru uleiurile esențiale. Există factori complecși și nuanțați care afectează calitatea uleiului produs de o plantă. Identificarea genului și a speciilor botanice trebuie să se asocieze cu identificarea celui mai bun sol și mediu pentru cultivarea plantei, a celei mai bune părți din plantă, a celui mai bun moment de recoltare și a celei mai eficiente metode de distilare a uleiului din plantă.

După ce se identifică planta specifică și mediul adecvat, doTERRA caută experți care și-au construit existența în jurul acelor plante – mulți dintre aceștia le cultivă de mai multe generații. Experiența lor este de neînlocuit și face distincția dintre produsele doTERRA și toate celelalte produse existente pe piață.

Cu o ofertă de peste 100 de uleiuri esențiale, doTERRA obține materiile prime din 40 de țări. Dintre acestea, 23 sunt țări în curs de dezvoltare, care nu se pot bucura de facilitățile esențiale, care pentru mulți dintre noi au devenit lucruri banale. În aceste cazuri, dar și în multe cazuri în țările dezvoltate, nevoia de uleiuri esențiale a doTERRA ajută comunitățile să scape de sărăcie și disperare. Această inițiativă poartă denumirea de Co-Impact Sourcing.

Co-Impact Sourcing înseamnă mai mult decât simpla obținere de uleiuri esențiale. Mai degrabă, Co-Impact Sourcing dezvoltă parteneriate pe termen lung, cu avantaje pentru ambele părți. Prin Co-Impact Sourcing, doTERRA contribuie la furnizarea resurselor și a educației necesare pentru dezvoltarea – și uneori crearea – economiei din comunitățile respective. Pentru a satisface necesarul de uleiuri esențiale, se creează noi locuri de muncă. De asemenea, se furnizează echipamente agricole și de distilerie, precum și formarea necesară. În plus, fermierii și deținătorii de distilerii încheie contracte care le asigură o remunerație echitabilă și plătită la timp, pe care pot conta. Dar aceasta nu e tot. Organizația caritabilă non-profit a companiei doTERRA, Healing Hands Foundation™, joacă, de asemenea, un rol în Co-Impact Sourcing. Healing Hands Foundation vine în ajutorul restului comunității, prin educație, construirea de școli și eforturi de a asigura satisfacerea unor nevoi fundamentale, ca apa potabilă și infrastructura necesară.

Datorită acestui angajament, prin care nu doar că obținem uleiuri esențiale de cea mai bună calitate, dar contribuim, totodată, la îmbunătățirea vieții comunităților, am câștigat încrederea multor oameni. Odată cu creșterea doTERRA, această încredere a însemnat că multe cooperative de uleiuri esențiale au încheiat contracte de exclusivitate cu doTERRA. S-a dus vorba și tot mai mulți fermieri și deținători de distilerii au început să caute să încheie contracte cu doTERRA.

De-a lungul acestui proces, angajamentul doTERRA a rămas același – de a schimba vieți în întreaga lume, prin darul prețios al uleiurilor esențiale.

bottom of page