black pepper

blackpepper5ml-thumbnail-67x225-eu.png

Black Pepper (Piper nigrum)

Cu beneficii remarcabile, topice cat si interne, uleiul esential Black Pepper poate fi utilizat atat pentru a condimenta mancarurile, cat si pentru a contracara alergiile sezoniere si de mediu.

Black Pepper este foarte cunoscut ca si condiment, care imbunatateste aroma mancarurilor, insa beneficiile sale interne si topice sunt demne de atentie. Acest ulei este bogat in monoterpene is sesquiterpene, cunoscute pentru actiunea lor antioxidanta si antialergica. Black Pepper imbunatateste circulatia, insa trebuie utilizat cu precautie atunci cand este aplicat local, din cauza senzatiei de caldura puternica pe care o provoaca. Poate ajuta, de asemenea la digestia alimentelor, facandu-l un ulei ideal pentru gatit, atat pentru beneficiile interne, cat si pentru aroma sa.

Beneficii principale

  • Proprietati antioxidante.

  • Sustine sanatatea sistemului circulator.

  • Ajuta digestia.

  • Imbunatateste aroma mancarurilor.

  • Ajuta la reducerea sentimentelor de anxietate.

Intrebuintari

  • Adaugati 1-2 picaturi in doTERRA Fractionated Coconut Oil pentru un masaj linistitor si cald.

  • Difuzati sau inhalat direct, pentru calmarea anxietatii.

  • 1-2 picaturi in capsule, in sezonul alergiilor.

  • Adaugati la mancaruri din carne, supe, salate si aperitive, pentru a le spori aroma si a ajuta digestia.

Modalitati de utilizare

Difuzat: utilizati 3-4 picaturi in aromadifuzor, dupa preferinte.

Intern: diluati o picatura in 100 ml de apa.

Topic: aplicati 1-2 picaturi pe zona dorita. Diluati cu doTERRA Fractionated Coconut Oil pentru a minimiza orice sensibilitate a pielii.

Precautii:Sensibilitate cutanata. A nu se lasa la indemana copiilor. Daca sunteti gravida, alaptati sau sunteti sub ingrijire medicala, consultati doctorul inainte de utilizare. A se evita contactul cu ochii, interiorul urechilor si zonele sensibile.

Descriere aromatica: fierbinte, intepator, fuctat, picant.

Modalitate de extragere: distilare cu aburi.

Partea plantei: fructe.

Compusi principali: caryophyllene, limonene, carene, sabinene

Emoții- Uleiul de demascare

Din copilărie, majoritatea persoanelor au fost invatate că unele sentimente și comportamente sunt bune, în timp ce altele nu sunt. Persoanele educate in felul acesta, sunt obisnuite cu faptul ca, pentru a fi iubite, trebuie să se ascundă în spatele unei măști sau a unei fațade si în loc să căute să înțeleaga sentimente și comportamente aparent nepotrivite, de obicei aceste persoane se auto-judeca, se condamna si isi ascund sentimentele adevarate.

Ardeiul negru îi invită pe indivizi să devină ei insisi prin săpătură adâncă în părțile mai puțin înțelese ale sinelui. Cu cāt mai mult sentimentele sunt ascunse și reprimate, cu atât mai mult aceste sentimente vor cauta sa iasa la suprafata. Dacă nu sunt tratate și recunoscute cu sinceritate, ele vor fi adesea exprimate prin comportamente ciudate si/sau compulsive.

Piperul negru alimenteaza motivația și energia pentru procesul de vindecare. Oferă persoanelor forța de a depăși provocările și problemele pe care le poartă în interiorul lor și îi invită să trăiască în integritate cu adevăratul lor sine.

Ajuta la ameliorarea emotiilor negative: inselaciunea emoțională, emoții reprimate, orgoliu, superficialitate.
Sustine emotiile pozitive: onestitate, autenticitate, curaj, motivatie, auto-conștientizare, integritate
Uleiuri de insotire: Kumquat, Vetiver, Coriander, Juniper Berry
Sugestii de utilizare:
Aromatic: mirosit din sticluta, difuzat.
Topic: diluati 1-3 picaturi si aplicati pe talpi