bergamot15ml-thumbnail-84x225-eu.png

bergamot

Bergamot

Cu abilitati calmante si înaltatoare, Bergamot poate sa disipeze sentimentele anxioase, oferind în acelasi timp beneficii de curatare si purificare.
Descriere
Bergamota este cel mai delicat dintre plantele citrice, care necesita un climat cat si un sol special pentru a se dezvolta. Italienii au folosit Bergamota de ani de zile pentru a diminua efectele stresului si pentru a calma si întineri pielea. În Grecia, fructele necoapte sunt folosite ca mâncaruri dulci, mâncate cu lingurita ca desert sau la cafea. Bergamota este unica printre uleiurile de citrice datorita capacitatii sale de imbunatati starea de spirit, cât si proprietatilor calmante, facând-o ideala pentru a ajuta la reducerea sentimentelor anxioase si triste. De asemenea, purifica si curata pielea, având în acelasi timp un efect calmant.

Utilizari
•    Difuzati în sala de clasa, la locul de munca sau la domiciliu, când nivelurile de stres sau tensiunea sunt ridicate.
•    Aplicati pe piele în timpul dusului si inhalati adânc pentru a experimenta aroma ei calmanta, în timp ce va bucurati de beneficiile de purificare ale pielii.
•    Modificati ceaiul obisnuit in Earl Grey adaugand Bergamot.
•    Aplicati pe picioare înainte de culcare sau utilizati cu ulei de nuca de cocos doTERRA pentru un masaj calmant si relaxant.
•    Adaugati una sau doua picaturi la crema dvs. de îngrijire a pielii facuta in casa.
Instructiuni de utilizare
Difuzie: Utilizati trei pâna la patru picaturi în difuzorul dorit.
Utilizare interna: Se dilueaza o picatura în 120 ml de lichid.
Utilizare locala: Aplicați una sau doua picaturi în zona dorita. Se dilueaza cu ulei de cocos fractionat DoTERRA pentru a minimiza orice sensibilitate cutanata.
Masuri de precautie
Sensibilitate cutanata posibila. A nu se lasa la îndemâna copiilor. Daca sunteti gravida, alaptati sau sub ingrijire medicala, consultati-va medicul. Evitati contactul cu ochii, urechile interioare si zonele sensibile. Evitati expunerea la soare sau raze ultraviolete timp de pâna la 12 ore dupa aplicarea produsului.
Beneficii primare
•    Aroma calmanta si linistitoare
•    Ofera beneficii de purificare a pielii
•    Frecvent utilizat în terapia de masaj pentru beneficiile sale calmante
Descriere aromatica: Citrice, condimente, cu o nota florala deschisa
Metoda de colectare: Presat la rece
Partea de plante: Coaja de bergamota
Constituentii principali: Limonen, acetat de linalil, linalool, terpinen, p-pinen

Emotii  Uleiul acceptarii de sine

Bergamot ajuta in cazul sentimentelor de disperare si de auto-judecata. Sprijina indivizii care au nevoie de auto-acceptare si iubire de sine. Bergamot îi invita pe indivizi sa vada viata cu mai multa optimism.

Bergamot are un efect de curatare asupra sentimentelor stagnante si sistemelor de convingere limitate. Unele persoane se considera insuficient de bune si cauta sa se ascunda în spatele unei fatade a veseliei. In mod normal, este o reactie de frica de a impartasi gândurile si sentimentele adevarate. Proprietatile puternice de curatare a uleiului de Bergamot genereaza miscari în sistemul energetic, ceea ce aduce speranta, acceptare de sine, renuntare la auto-judecata si trezeste indivizii spre iubire neconditionata de sine.

Ajuta la ameliorarea emotiilor negative: disperare, lipsa dragoste de sine, auto-judecata.


Sustine emotiile pozitive: Acceptare de sine, optimism, incredere, speranta, iubire.
Uleiuri de insotire: Cassia, Slim and Sassy, Kumquat, Grapefruit, Copaiba.


Poate fi folosit
Aromatic: mirosit din sticluta, difuzat, inhalat din palme
Topic: aplicati 1-3 picaturi pe proiectia inimii, plexului solar si pe frunte.